Samsung Galaxy Tab 7.7 door Apple verbannen van IFA

© CIDimport

Samsung Galaxy Tab 7.7 door Apple verbannen van IFA

Geplaatst: 5 september 2011 - 05:52

Aangepast: 27 augustus 2022 - 08:35

Redactie ID.nl

Apple heeft met succes de verkoop aangevochten van de Samsung Galaxy Tab 7.7” in Duitsland. Vrijdag deed de rechtbank in Dusseldorf uitspraak in de door Apple aangespannen zaak tegen Samsung. Aangezien de presentatie van de Galaxy Tab 7.7” in Duitsland (Berlijn) op de IFA-beurs plaatsvond, heeft Samsung besloten het product ook verder niet meer te promoten op de beurs.

Eerder al vocht Apple de verkoop van de Samsung Galaxy Tab 10.1” aan omdat deze te veel zou lijken op Apple’s iPad 2. Samsung zou verschillende patenten van Apple schenden in hun Galaxy-lijn van smartphones en tablets. De rechtbank besloot toen ook dat de Samsung Galaxy Tab 10.1” niet verkocht mocht worden. In Nederland is dit verbod niet van kracht. Samsung heeft op zijn beurt Apple aangeklaagd voor het schenden van patententen die betrekking hebben op draadloze verbindingen.


Consument de dupe

De tab werd donderdag aan de pers getoond maar consumenten zullen het dus met de berichten van journalisten en de filmpjes op YouTube moeten doen van de presentatie, want op de beursvloer van Samsung wordt hij niet meer getoond. Samsung haalde de Samsung Tab 7.7-inch vrijdag van de beurs in aanwezigheid van de pers. Een woordvoerder van Samsung vindt dat de uitspraak van de rechtbank de keuze van de consument in Duitsland behoorlijk beperkt.

[Via: BBC News]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten