Samsung Galaxy-telefoons op afstand te resetten

© CIDimport

Samsung Galaxy-telefoons op afstand te resetten

Geplaatst: 26 september 2012 - 05:40

Aangepast: 27 augustus 2022 - 05:51

Redactie ID.nl

Een aantal Samsung Galaxy-telefoons kunnen op afstand gereset worden door (per ongeluk) op een kwaadaardige hyperlink te klikken. De link kan de resetcode van de telefoon activeren.

Een aantal Samsung Galaxy-telefoons kunnen op afstand gereset worden door (per ongeluk) op een kwaadaardige hyperlink te klikken. De link kan de resetcode van de telefoon activeren. Onder andere de S II en de S Advance zijn vatbaar voor dit probleem.

Op een aantal Galaxy-telefoons is het mogelijk om via de browser een code uit te voeren die bijvoorbeeld de telefoon een ‘hard reset’ kan doen optreden. Daarbij raakt de gebruiker alle instellingen en gegevens kwijt. Het is zelfs mogelijk om met een zogenoemde USSD code de sim kaart, die op dat moment in de telefoon zit, stuk te maken.

De codes kunnen worden uitgevoerd door te klikken op een kwaadaardige link, door het lezen van een QR code of door zogenoemde Near Field Communication (nfc) dat op sommige telefoons is ingebouwd. Ook een wap-push smsje kan dit veroorzaken.

Alleen Samsung toestellen die TouchWiz draaien lijken dit probleem te hebben. Tot nu toe is duidelijk dat de Galaxy Beam, S Advance, Galaxy Ace en de Galaxy S II vatbaar zijn.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten