Samsung kondigt virtual realitybril, Galaxy Note Edge, en smartwatch aan op IFA

© CIDimport

Samsung kondigt virtual realitybril, Galaxy Note Edge, en smartwatch aan op IFA

Geplaatst: 3 september 2014 - 13:07

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:48

Redactie ID.nl

Samsung heeft een aantal mooie dingen aangekondigd op de IFA-beurs in Berlijn. Naast onder andere een nieuwe Galaxy Note kondigde het bedrijf ook een eigen virtual reality-bril aan: de Gear VR. 

De Gear VR is meer dan Samsungs antwoord op de Oculus Rift: het bedrijf werkte zelfs samen met Oculus, het bedrijf achter de populaire bril. Daar komt een erg futuristisch vormgegeven bril uit, die in tegenstelling tot de Oculus Rift niet met een eigen scherm werkt. De Gear VR werkt alleen met smartphone, die je in het apparaat moet plaatsen. Daar start je een app op die je via de lenzen van de Gear VR kunt bekijken.

Het apparaat ziet er waanzinnig goed uit, en heeft een scherpere resolutie dan de Oculus Rift. Daarnaast heeft het een touchscreen aan de zijkant waarmee de bril bediend kan worden, en zitten er aparte knoppen op om terug te gaan en om het volume te regelen.

Samsung kondigt virtual realitybril, Galaxy Note Edge, en smartwatch aan op IFA-15986682

© CIDimport



Het grote nadeel van de Gear VR is dat het apparaat alleen werkt met de specifieke Galaxy Note 4, de nieuwe telefoon die ook vandaag door het bedrijf werd aangekondigd. Het is niet zeker of andere smartphones straks ook geschikt zullen zijn voor de Gear VR, maar het lijkt niet logisch dat consumenten geld uitgeven voor zowel een nieuwe telefoon als een VR-bril.

Samsung kondigt virtual realitybril, Galaxy Note Edge, en smartwatch aan op IFA-15986683

© CIDimport



Samsung zegt dat het diverse deals heeft gesloten met game- en filmproductenten, zodat er binnenkort speciale VR-games en -films op de markt komen waarmee je als gebruiker 360 rond kunt kijken. In een demo was in ieder geval al te zien hoe je in een virtuele bioscoopzaal zit en rond kunt kijken, terwijl je naar een grote IMAX-film kijkt. Dat werkt erg goed en de bril zit lekker. Samsung wil niet zeggen welke producenten het heeft gestrikt voor het maken van content.

Mocht je er interesse in hebben, dan moet je nog even wachten tot kerst. De bril komt rond die tijd op de markt voor 199 euro.
 

Galaxy Note 4

Zoals verwacht is de Galaxy Note 4 aangekondigd, een verbeterde versie van de oude Galaxy Notes, met een paar upgrades in zowel de software als de hardware. De nieuwe camera van 16 megapixels is een grote verandering, maar ook de S-pen die erbij geleverd wordt is accurater en werkt beter tijdens het schrijven.

Wat aparter is, is de andere versie van de Galaxy Note die werd aangekondigd: de Edge. Die smartphone heeft iets nieuws, waarbij het scherm als het ware over de rand valt. Daardoor kun je via de rand bepaalde korte stukjes informatie delen, al is het niet duidelijk wat de echte meerwaarde ervan is. Daarvoor konden we er niet lang genoeg mee spelen op de IFA, maar apart is het wel!
 

Gear S

Geheel volgens verwachting presenteerde Samsung ook de Gear S, een nieuwe smartwatch die ook zonder smartphone werkt. Dat kan de smartwatch door de 3g-simkaart en de ingebouwde GPS. Zo kun je muziek luisteren en apps en widgets gebruiken zonder een smartphone op zak te hebben.

Het apparaat is behoorlijk groot, eigenlijk iets té groot voor onze smaak, maar dat kan aan onze poezelige vrouwenpolsjes liggen. Het grote (super amoled)scherm heeft wel voordelen, bijvoorbeeld dat het plaats biedt voor widgets en apps - anders dan bij Android Wear-smartwatches die het vooral moeten hebben van de bijbehorende smartphone.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten