Samsung laat smartwatch opladen via smartphone

© CIDimport

Samsung laat smartwatch opladen via smartphone

Geplaatst: 25 september 2014 - 09:34

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:36

Redactie ID.nl

De grootste frustraties van alle gadgets is nog steeds de belabberde batterijduur, en ook nu smartwatches steeds populairder worden merken we dat ook die slimme horloges helemaal niet lang meegaan. Daar pobeert Samsung nu een oplossing voor te bedenken.

Het bedrijf heeft daarom een Power Sharing Cable uitgebracht, waarmee je Galaxy-smartwatch kunt opladen via je telefoon. Zo heb je altijd genoeg stroom bij de hand voor je slimme horloge, al is het wel de vraag wat het proces doet voor de batterijduur van je telefoon.

App

Daarvoor komt er ook een speciale app uit, waarmee je de batterijduur van je apparaten kunt bijhouden en precies kunt zien wat nou de meeste stroom verbruikt. Die app werkt op Android, dus kan op bijna iedere telefoon en tegenwoordig ook smartwatches.

Micro-usb

Volgens Samsung werkt de kabel niet alleen met Galaxy-toestellen, maar met ieder apparaat dat een micro-USB-aansluiting heeft. Aangezien eigenlijk alles behalve de iPhone dat wel heeft, lijkt de Power Sharing Cable ons een handig cadeautje. Het kost ook maar zo'n 15 euro, dus is er niet echt een reden om 'em te laten liggen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten