Samsung moet Apple miljoenen betalen wegens patentschending

© CIDimport

Samsung moet Apple miljoenen betalen wegens patentschending

Geplaatst: 25 mei 2018 - 05:15

Aangepast: 26 augustus 2022 - 15:49

Redactie ID.nl

Samsung moet Apple een schadevergoeding van 539 miljoen dollar (460 miljoen euro) betalen vanwege patentschending. Dat bepaalde de Amerikaanse rechtbank vandaag in een zaak die inmiddels al zeven jaar voortsleept.

Smartphone-fabrikanten kijken graag bij elkaar af tijdens het verzinnen van nieuwe toestellen, maar dat mag niet altijd. Menig ontwerp is gepatenteerd door het bedrijf dat het als eerste bedacht, en kan zodoende niet klakkeloos worden overgenomen. Apple sleepte Samsung in 2011 reeds voor de rechter, omdat Galaxy-telefoons en -tablets teveel op iPhones en iPads zouden lijken.

'Klakkeloos gekopieerd'

Volgens Apple heeft Samsung het ontwerp van iPhones klakkeloos gekopieerd, van de rechthoekige behuizing met ronde hoeken tot de gebruiksinterface. Eerder al werd vastgesteld dat Samsung zodoende vijf patenten van Apple heeft geschonden. Apple wilde een schadevergoeding van een miljard dollar, maar dat bedrag pakt nu aanzienlijk lager uit

Desondanks is het weer een hoger bedrag dan Samsung wil betalen. De verwachting is dan ook dat de Galaxy-fabrikant het er niet bij laat zitten, en dat deze zaak in de toekomst nog wel een staartje krijgt. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten