Samsung: opvouwbare schermen al in 2015

© CIDimport

Samsung: opvouwbare schermen al in 2015

Geplaatst: 7 november 2013 - 08:24

Aangepast: 17 november 2022 - 08:33

Redactie ID.nl

Eerder deze maand kondigde Samsung als één van de eerste smartphonemakers een telefoon aan met een gebogen beeldscherm, maar het bedrijf kijkt alweer naar de toekomst. Tijdens een bijeenkomst voor marktanalisten maakte Samsung-baas Kwon Oh Hyun bekend dat Samsung over twee jaar de eerste telefoons met opvouwbare beeldschermen wil uitbrengen.

In een op internet verschenen conceptvideo (zie hieronder) is al te zien wat Samsung van plan is met de opvouwbare gadgets: het idee is dat het apparaat in uitgevouwen stand fungeert als een tablet, maar ook kan worden opgevouwen tot het formaat van een smartphone. Vervolgens is het mogelijk om met de gadget te bellen en het apparaat als telefoon te gebruiken.

Gebogen telefoon gaat voor

Na eerdere geruchten onthulde Samsung vorige maand de Galaxy Round, een smartphone die naast een buigzaam scherm over een aantal andere indrukwekkende stukjes techniek beschikt. Het toestel lijkt qua uiterlijk erg op de Galaxy S3 en S4, maar heeft een lichte buiging in het midden van het toestel. De telefoon is niet volledig flexibel en kan ook niet helemaal dubbelgevouwen worden, maar volgens Samsung helpt het golvende design wel om het toestel gemakkelijker te bedienen. De Samsung Galaxy Round is voorlopig alleen in Zuid-Korea beschikbaar.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten