Samsung stelt release Gear VR uit tot eerste kwartaal 2015

© CIDimport

Samsung stelt release Gear VR uit tot eerste kwartaal 2015

Geplaatst: 10 december 2014 - 09:43

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:52

Redactie ID.nl

De virtual reality-bril van Samsung wordt in het begin van 2015 pas verwacht in Nederland. Eerder waren de verwachtingen dat deze eind 2014 uitgegeven zou worden. De Samsung Gear VR is wel al beschikbaar in de Verenigde Staten.

Het uitstel van deze release is aangekondigd door Samsung Nederland tegenover Android Planet.

In plaats van een release eind 2014, kunnen we in Nederland dus pas begin 2015 rekenen op de Gear VR. Afgelopen maandag werd deze wel al uitgebracht in de Verenigde Staten. Om gebruik te maken van de virtual reality-bril dient de gebruiker zijn telefoon te schuiven in de bril, zodat de telefoon als scherm kan fungeren.

De Samsung Gear VR onderscheidt zich van de Oculus op verschillende punten. Zo is de Samsung Galaxy Note 4 nodig om gebruik te maken van de Gear VR en is er veel tijd gegaan in de ontwikkeling van een comfortabele ervaring. Ook is het mogelijk om er een speciale controller van Samsung bij te gebruiken, om bijvoorbeeld computerspelletjes mee te besturen. Dit in tegenstelling tot Oculus, dat zich met de Rift vooral beroept op externe partijen die controllers leveren.

De Samsung Gear VR kost volgend jaar in Nederland 199 euro. De controller van Samsung kost 50 euro.
 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten