Samsung stopt ontwikkeling nieuwe blu-rayspelers

© CIDimport

Samsung stopt ontwikkeling nieuwe blu-rayspelers

Geplaatst: 18 februari 2019 - 07:59

Aangepast: 29 augustus 2022 - 17:49

Redactie ID.nl

Samsung werkt niet langer aan nieuwe blu-rayspelers, zo maakt het bedrijf bekend. Later dit jaar zou er een 4K-model lanceren, maar de plannen daarvoor zijn geschrapt. Sony en Panasonic blijven op dit gebied als de grootste spelers achter.

Het besluit zou zijn genomen vanwege de teruglopende verkoop van films op fysieke schijfjes. Zelfs dvd's zouden nog vaker worden verkocht dan blu-rayfilms, althans in de Verenigde Staten. The Digital Entertainment Group becijferde vorig jaar wel dat 4K-blu-rayfilms binnen deze krimpende markt telkens populairder worden.

Het blu-rayformat van Sony won het uiteindelijk van de hd-dvd's van Toshiba, als de nieuwe standaard voor full hd-films. Sinds 2016 worden er ook ultra hd blu-ray's verkocht, die bedoeld zijn voor 4K-televisies. Je hebt daarvoor wel een geschikte speler nodig, zoals Samsung ze tot voor kort ontwikkelde.

Samsung stopt ontwikkeling nieuwe blu-rayspelers-15764356

© CIDimport

Dure hobby

Het format kreeg de afgelopen jaren fikse concurrentie van streamingdiensten zoals Netflix. Voor een relatief laag maandbedrag krijg je daarmee een groot aanbod aan 4K-films en series. 4K-blurays zijn naar verhouding een stuk duurder. Je betaalt al gauw meer dan 30 euro per film. Alleen de grootste filmliefhebbers hebben dat er voor over.

Voorlopig geldt Samsungs beslissing voor de Amerikaanse markt. Hoe het zit met Europa, is nog niet bekend.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten