Samsung tabletjurk van Marga Weimans

© CIDimport

Samsung tabletjurk van Marga Weimans

Geplaatst: 7 februari 2013 - 07:53

Aangepast: 27 augustus 2022 - 04:45

Redactie ID.nl

Tijdens de Amsterdam Fashion week was er een hele aparte tabletjurk te zien van Marga Weimans. De Samsung-tablets vertoonden beelden van het DNA-motief van Marga Weimans.

Tablets zijn hot en niet meer weg te denken uit onze huidige maatschappij en zien we nu dus zelfs terug op de catwalk. De tabletjurk was dus al in Amsterdam te zien en vandaag wordt het in New York getoond.

Bezoekers konden na afloop van de show via augmented reality (AR) op hun smartphone of galaxy tab het DNA-dessin tot leven wekken. De AR-techniek stelt ontwerpers in staat om een ‘hyper fabric’ te ontwikkelen, een virtuele stof die alleen te zien is via een smartphone of tablet van Samsung. Grote voordeel is dat de cyberstof geen last heeft van fysieke beperkingen. Samen met Samsung zocht Marga Weimans de grens op tussen mode en technologie. De collectie is na de New York Fashion Week ook nog te zien in het Groninger Museum.

Samsung tabletjurk van Marga Weimans-16359341

© CIDimport

Het model kijkt alsof ze liever een iPad had gedragen. Of misschien ziet ze op tegen het updaten van de firmwares van haar jurk....

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten