Samsung verliest van Apple in Nederlandse rechtszaak

© CIDimport

Samsung verliest van Apple in Nederlandse rechtszaak

Geplaatst: 29 november 2012 - 13:19

Aangepast: 27 augustus 2022 - 05:19

Redactie ID.nl

Apple heeft de Haagse bodemprocedure tegen Samsung betreffende het terugveerpatent gewonnen. Dit geldt alleen voor Samsung Galaxy-toestellen met Android 2.2.1 tot 3.0.

Apple heeft de Haagse bodemprocedure tegen Samsung betreffende het terugveerpatent gewonnen. Dit geldt alleen voor Samsung Galaxy-toestellen met Android 2.2.1 tot 3.0. Samsung moet nu een deel van de behaalde winst aan Apple betalen.

De Haagse rechter oordeelde gisteren dat Samsung Galaxy-toestellen inderdaad inbreuk maken op het terugveerpatent van Apple. Het patent betreft een effect dat optreedt wanneer men scrollt in een lijst. Wanneer het einde van de lijst bereikt is veert het scherm terug.

Het betreft enkel de Galaxy-toestellen met Android 2.2.1 tot 3.0. Inmiddels heeft Samsung updates uitgebracht die het terugveren vervangt door een kort oplichtende blauwe gloed aan de rand. Omdat Samsung wel inbreuk heeft gemaakt op het patent in de eerdere versies van de toestellen, heeft Apple nu recht op alle winst die Samsung heeft gemaakt met betrekking tot deze functie. De schadevergoeding is hierdoor mogelijk beperkt. Samsung moet binnen 8 weken de exacte nettowinstcijfers aan Apple overleggen.

 

Samsung Galaxy had eerder een verkoopverbod

Vorig jaar mochten de Galaxy-toestellen in Europa niet verkocht worden nadat Samsung eenzelfde rechtszaak tegen Apple verloor. De telefoons werden vervolgens voorzien van een update waarbij het terugveren werd vervangen en zo de patentinbreuk teniet werd gedaan.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten