Sandisk toont 's-werelds kleinste 1 TB usb-drive

© CIDimport

Sandisk toont 's-werelds kleinste 1 TB usb-drive

Geplaatst: 9 januari 2018 - 11:58

Aangepast: 26 augustus 2022 - 16:21

Redactie ID.nl

Op de Consumer Electronics Show in Las Vegas toonde Sandisk naar eigen zeggen 's-werelds kleinste 1 TB usb-stick.

Een usb-drive van 1 of 2 TB is niet zo heel bijzonder meer vandaag de dag, want ze bestaan al een tijdje. Maar het formaat van drives met die grootte was nog wel vrij flink. Sandisk - inmiddels onderdeel van Western Digital - beweert nu de de kleinste 1 TB-usb-stick te hebben ontwikkeld. De stick is namelijk net zo groot als de meeste eenvoudige usb-stickjes.

Het prototype beschikt over een usb-c-aansluiting, waardoor je de stick ook kunt gebruiken op een nieuw model MacBook en op sommige smartphones. 

Alhoewel Sandisk ons op CES wel een werkend exemplaar kon tonen, gaat het hier nog wel om een prototype. Het is niet bekend of en wanneer Sandisk de stick in productie gaat nemen, wanneer hij te koop is en wat hij moet gaan kosten.

256 GB usb 3.0-drive

Naast het prototype toonde Sandisk ook een standaard usb-stick van 256GB, de Ultra Fit USB 3.1 Flash Drive. Ook deze drive is zeer klein en past op een usb 3.0-poort. De usb-stick is ook beschikbaar met 128 GB, 64 GB, 32 GB en 16 GB opslagcapaciteit. De leessnelheid is 130 MB/s. Het model met de grootste opslagcapaciteit van 256 GB kost 149 dollar.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000