Schaatskaart van Nederland vernieuwd 2013-11-04T16:14:09

FAQman.nl gelanceerd: het antwoord op digitale vragen

Kinect op Windows 8-notebooks

Schaatskaart van Nederland vernieuwd

Schaatskaart van Nederland vernieuwd

De schaatsen kunnen weer uit het vet want het is weer aan het vriezen. Om te kunnen zien waar je kunt schaatsen maakte Erik Ekkel vorig jaar een schaatskaart en die is nu vernieuwd met een compleet nieuwe interface.

De schaaatskaart is nu nog in bèta en Ekkel roept iedereen op de Schaatskaart van Nederland te testen en hem van feedback te voorzien voordat de winter echt losbarst. Momenteel zijn er 60 schaatsplekken van afgelopen winter ingevoerd. De nieuwe kaart bevat al de wensen die gebruikers vorig jaar kenbaar maakten:

  1. Punten plaatsen met een exacte plaatsbepaling
  2. Punten worden geclusterd in groepen (nummer geeft aantal punten aan) voor beter overzicht op de kaart
  3. Sorteren tussen natuurijs, toertochten en natuurijsbanen met 1 druk op de knop
  4. Notificaties: je kunt je e-mail en woonplaats achterlaten en dan krijg je automatisch bericht als er een locatie in straal van 50km wordt geplaatst
  5. iPhone and Android app: download de ushahidi app en voeg de kaart www.ekkel.com toe
  6. Lid worden: je kunt je aanmelden voor de site en dan kan ik je rechten geven om eigen punten zelf te beheren en meteen te plaatsen (zonder tussenkomst)
  7. Betrouwbaarheid van de locaties kan beter worden weergegeven d.m.v. een punten systeem
  8. Koppeling naar je eigen Facebook pagina

Kaart ontstaan in Afrika

De kaart is gebaseerd op het opensource-platform Ushadidi dat is ontstaan in Kenia. Niet om te schaatsen natuurlijk maar om online op een kaart aan te kunnen geven waar er geweldsuitbarstingen plaatsvonden na de verkiezingen in 2008. Het platform heeft met de schaatskaart een wat leuker doel gekregen.

[Update 02-02-2012

]: De testperiode is begin januari al afgerond. Erik is nu bezig met het echte werk!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord