Scholen doen roosters achter virtueel slot en grendel 2013-10-10T14:33:42

Amerikaanse gamer gekruisigd

Microsoft meldt misbruik van nieuwste IE-gat

Scholen doen roosters achter virtueel slot en grendel

Scholen doen roosters achter virtueel slot en grendel

Steeds meer scholen gaan over tot het afschermen van rooster-gegevens op internet.

Steeds meer scholen gaan over tot het afschermen van rooster-gegevens op internet. Zo kunnen bijvoorbeeld de rooster-wijzigingen op de site op het Angelus Merula-college in Spijkenisse sinds vorige week alleen nog maar bekeken worden als een speciale inlogcode ingevoerd is.

Op de site van de school staat te lezen waarom tot deze maatregel is overgegaan: Tot nu toe zijn de roosterwijzigingen zichtbaar voor iedereen die onze webpagina's bezoekt in het zogenaamde 'publieke domein'. Wij vinden dit een ongewenste situatie omdat roostergegevens altijd verbonden zijn met personen. Wij willen dan ook om veiligheidsredenen voorkomen dat deze informatie misbruikt kan worden door derden. Het gaat, behalve voor de ouders en de leerlingen zelf, niemand iets aan hoe het rooster op school voor deze leerling op een bepaalde dag eruit ziet. Dit geldt eveneens voor onze docenten.


[...]

Wij willen met deze maatregel de veiligheid op en rond de school verhogen door nog zorgvuldiger om te gaan met gegevens die herleidbaar zijn tot individuele leerlingen en docenten.

Overigens gebruiken de leerlingen de speciale codes al langer, om mee in te kunnen loggen op de schoolcomputers.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord