Schoolkinderen in Engeland krijgen les in internetveiligheid 2017-02-13T19:03:03

Windows 10-pc straks te vergrendelen via smartphone

Outlook krijgt opgeruimde inbox met filters

Schoolkinderen in Engeland krijgen les in internetveiligheid

Schoolkinderen in Engeland krijgen les in internetveiligheid

Leerlingen in Engeland krijgen lessen in internet- en computerveiligheid. Een vijf jaar durende proef moet uitwijzen of de lessen jongeren kunnen klaarstomen voor de toekomst.

Zo'n 5700 leerlingen van 14 jaar en ouder krijgen les in internetveilighied. Het gaat om een proef van vijf jaar, waarbij de leerlingen tot vier uur per week les krijgen over onderwerpen als hacken, cyber crime en beveiliging.

De lessen worden klassikaal en online gegeven en er wordt gebruik gemaakt van zogeheten 'real-world'-scenario's. De Britse overheid hoopt met de nieuwe lessen de huidige jeugd klaar te stomen voor de toekomst. De overheid stelt voor de nieuwe lessen 20 miljoen Pond beschikbaar. De lessen zullen vanaf de start van het nieuwe schooljaar in september dit jaar van start gaan.

Bron: BBC


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord