Schrijver zet online actie op om Toiletten te redden

© CIDimport

Schrijver zet online actie op om Toiletten te redden

Geplaatst: 2 april 2006 - 06:04

Aangepast: 19 september 2022 - 13:14

Redactie ID.nl

De reden dat dit bericht expres niet gisteren geplaatst is, is dat het pertinent géén 1 april-grap is. Auteur Niels 't Hooft is via zijn site écht bezig met een reddingsactie voor Toiletten. Dat is namelijk de titel van zijn debuutroman, die nu de papierversnipperaar in dreigt te gaan.De verkopen van het boek, dat in 2003 verschenen is, zijn inmiddels gestagneerd.

Schrijver zet online actie op om Toiletten te redden

De reden dat dit bericht expres niet gisteren geplaatst is, is dat het pertinent géén 1 april-grap is. Auteur Niels 't Hooft is via zijn site écht bezig met een reddingsactie voor Toiletten. Dat is namelijk de titel van zijn debuutroman, die nu de papierversnipperaar in dreigt te gaan.

De verkopen van het boek, dat in 2003 verschenen is, zijn inmiddels gestagneerd. Van de 3159 exemplaren die ooit van Toiletten gedrukt werden, liggen er nog 1615 in een magazijn. Uitgeverij Querido wil ze aanbieden aan De Slegte; daarnaast krijgt 't Hooft tien exemplaren van het boekje voor niets én mag hij er zoveel als hij wil kopen tegen kostprijs. Zou De Slegte ze niet willen en zou 't Hooft niets doen, dan gaan de boeken de shredder in.

Dat doet 't Hooft, logischerwijs, veel pijn. Vandaar dat hij op zijn site mensen oproept het boek bij hem te bestellen (goedkoop dus) en met ludieke ideeën te komen wat 't Hooft met 1615 exemplaren van Toiletten zou kunnen doen. Van die 1615 exemplaren zijn er inmiddels 418 verkocht; met wat pijn en moeite zou de schrijver genoeg spaargeld bijeen kunnen krijgen om de resterende exemplaren op te kopen. Morgen, maandag dus, moet 't Hooft aan Querido laten weten wat hij gaat doen. U kunt via zijn site nu dus nog een boek bestellen of ludieke ideeën aandragen.

Waarom we er op deze site aandacht aan besteden? Simpel: in Toiletten (waarvan u hier het eerste hoofdstuk lezen kunt) spelen games een belangrijke rol. Daarnaast is 't Hooft een uitstekende games-journalist (onder andere voor Power Unlimited) én -expert (zo wordt hij af en toe zelfs ingehuurd door een bedrijf als Nintendo). Bovendien is Toiletten prettig om te lezen. Tip voor Computer Idee-lezers: heeft u kinderen die op school nog een boekenlijst moeten inleveren voor Nederlands? Met dit boek doet u ze een plezier.

Kortom, doe uw goede daad van vandaag en Red Een Boek!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten