Scroogled.com: Anti-Gmail website

© CIDimport

Scroogled.com: Anti-Gmail website

Geplaatst: 7 februari 2013 - 11:00

Aangepast: 27 augustus 2022 - 04:45

Redactie ID.nl

Microsoft heeft de website scroogled.com gelanceerd. De naam is een samentrekking van screwed en google. Op de website krijgt de bezoeker informatie over hoe Google met je mail omgaat.

Op de website Scroogled.com vind je onderstaande video waarin de gebruiker wordt geattendeerd op het feit dat Google je mails doorleest en  jou op basis daarvan advertenties voorschotelt. Microsoft beweegt gebruikers van Gmail over te stappen naar Outlook.com waar dergelijke praktijken zich niet zouden voordoen.

Scroogled.com: Anti-Gmail website-16359332

© CIDimport

Tevens stelt Microsoft gebruikers in staat hun ervaringen met dergelijke advertenties kenbaar te maken via de website en een petitie te tekenen tegen Google’s advertentiepraktijken. Rechtsboven op de website staan ook nog een aantal uitspraken van de CEO’s van Google die over privacy gaan en de Gmail-gebruiker moeten afschrikken.

Google claimt dat er niemand is die jouw mail doorleest en dat er enkel met een wiskundige formule naar woorden wordt gezocht om advertenties te tonen die relevant zijn voor de gebruiker. Microsoft zou hetzelfde doen op basis van het onderwerpregel van de email.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten