Seagate maakt harde schijf van 8 terabyte

© CIDimport

Seagate maakt harde schijf van 8 terabyte

Geplaatst: 27 augustus 2014 - 05:08

Aangepast: 17 november 2022 - 08:35

Redactie ID.nl

Als je niet genoeg hebt aan Dropbox, Google Drive, of andere opslagdiensten die voor een habbekrats online opslagruimte bieden, kun je altijd nog bij Seagate terecht. Dat bedrijf heeft namelijk een externe harde schijf gemaakt van niet minder dan 8 terabyte. Daar kun je met een beetje moeite moeite zo'n 5,000 films op kwijt...

De harde schijf is volgens Seagate in de eerste plaats bedoeld voor bedrijven, die steeds meer data voor gebruikers in de cloud moeten opslaan. Daardoor is er grote vraag naar een goedkope manier om veel data op te slaan.

Cloud

Het is nog niet bekend wat de schijf gaat kosten, maar volgens Seagate wordt het goedkoop. Sterker nog, het bedrijf zegt dat er geen enkele andere harde schijf is waar je per terabyte minder voor betaald.

Beschikbaarheid

In de eerste plaats wordt de schijf alleen naar een select groepje klanten gestuurd, maar later moet iedereen een dergelijke HDD kunnen kopen. Als je nou bang bent dat de schijf door al die opslagruimte te groot wordt, dan stelt Seagate je gerust; het bedrijf zweert dat het apparaat gewoon in alle computers en servers past.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten