See Jane Go is taxi-app voor en door vrouwen

© CIDimport

See Jane Go is taxi-app voor en door vrouwen

Geplaatst: 14 september 2016 - 05:45

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:09

Redactie ID.nl

In navolging van taxidiensten als Uber en Lyft is er nu ook See Jane Go. Ook hiermee kun je een taxirit bestellen via een app, maar alleen als je van het vrouwelijke geslacht bent.

See Jane Go is een taxidienst voor vrouwen, door vrouwen. De afgelopen tijd kwamen er dikwijls verhalen in het nieuws over seksuele intimidatie en aanrandingen door Uber-chauffers. De initiatiefneemsters achter See Jane Go wilden voor vrouwen een veiliger alternatief bieden, en daarom mogen alleenstaande mannen niet instappen.

Mannen mogen wel mee als partner van hun vrouw. Mannelijke chauffeurs zijn er verder niet, enkel vrouwen zitten achter het stuur. 

Nog niet in Nederland

De dienst is nog niet actief in Nederland, enkel in een deel van de Verenigde Staten. Taxi's van Uber rijden hier wel rond, maar alleen in de Randstad. Eerder zette de taxi-app ook particuliere chauffeurs in, maar daar stak de rechtbank een stokje voor. Sindsdien mogen Uber-taxi's alleen nog rijden als ze aan de juiste regels voldoen, en de chauffers de nodige vergunningen bezitten.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten