Seks-app Good2Go weg uit App Store

© CIDimport

Seks-app Good2Go weg uit App Store

Geplaatst: 10 oktober 2014 - 09:10

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:28

Redactie ID.nl

Apple heeft de seks-app Good2Go uit de App Store gehaald. De applicatie is twee weken te downloaden geweest en diende als een soort voorbehoedsmiddel.

De bedoeling van Good2Go is dat je je smartphone met de app aan een meisje of een jongen geeft waarmee je het bed wil delen. Diegene krijgt dan een vragenlijst voorgeschoteld, met als hoofdvraag 'zijn we er klaar voor?' Hij of zij kan dan aangeven 'nee, bedankt,' ja, maar laten we eerst overleggen' of simpelweg 'ja, ik ben er klaar voor.' Daarnaast geeft diegene aan hoe dronken hij/zij op dat moment is.

Vervolgens moet nog een profiel aangemaakt worden door een telefoonnummer op te geven en een wachtwoord in te stellen. Je potentiële bedpartner krijgt dan een bericht op zijn eigen toestel en kan zo zijn of haar identiteit bevestigen. En dan is de keuze het pas echt officieel vastgesteld.

Omslachtig

Dat klinkt omslachtig, maar dat is eigenlijk ook het doel van de app. "Gebruik Good2Go op dezelfde manier als een condoom. Misschien onderbreek je de actie eventjes, maar iedereen begrijpt dat het om ieders veiligheid gaat. Dat is wel een pauzemomentje waard," aldus de app-omschrijving.

Minder goed te verdedigen is het feit dat de app digitale dossiers aanmaakte van gebruikers, gekoppeld aan hun opgegeven telefoonnummers. Daar kunnen anderen niet zomaar bij, maar autoriteiten met een dagvaarding wel. Bedenkster Lee Ann Allman vertelt aan Slate.com dat dit nog wel eens van pas kan komen, wanneer een verdachte van verkrachting pleit voor onschuld.

De app is nu echter niet meer te downloaden. Apple heeft geen exacte reden gegeven voor het verwijderen, zoals het bedrijf nooit doet. In respons heeft Allman de app ook van Google Play gehaald en een bijbehorende website offline gehaald. Ze hoopt het in de toekomst nog eens te proberen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten