Senioren net zo computervaardig als jongeren

© CIDimport

Senioren net zo computervaardig als jongeren

Geplaatst: 25 februari 2010 - 07:02

Aangepast: 27 augustus 2022 - 12:45

Redactie ID.nl

Jongeren de digitale generatie? Welnee! Bijna de helft van de vijftig-plussers vindt zichzelf net zo vaardig op de computer als jongeren. Dit blijkt uit een onderzoek van het Nationale 50+ Panel in samenwerking met De Vos & Jansen Marktonderzoek. Van de ondervraagde senioren koopt 82% online,zit 50% weleens op Hyves en vindt 54% zichzelf goed tot zeer goed met de computer.

Jongeren de digitale generatie? Welnee! Bijna de helft van de vijftig-plussers vindt zichzelf net zo vaardig op de computer als jongeren.

Dit blijkt uit een onderzoek van het Nationale 50+ Panel in samenwerking met De Vos & Jansen Marktonderzoek. Van de ondervraagde senioren koopt 82% online,zit 50% weleens op Hyves en vindt 54% zichzelf goed tot zeer goed met de computer. Slechts 5% geeft schoorvoetend toe niet zo vaardig te zijn.

Het is duidelijk dat de computer bij de 50-plussers in ieder geval een prominente plek veroverd heeft in het dagelijks leven. Naast de gebruikelijke dingen als surfen, Googelen, e-mailen en internetbankieren, speelt meer dan de helft van de ondervraagden online spelletjes of luistert naar muziek. Ook mobiele telefoons koopt men graag online. Vooral nieuwe leuke en functionele dingen worden snel omarmd. Gemiddeld heeft men 2 computers in huis en wordt er dagelijks vier uur aan computeren besteed, De 50-plusser is daarmee verre van digibeet. Wel is bij deze doelgroep de behoefte om via internet naar radio te luisteren, film of tv te kijken of de krant te lezen kleiner dan bij jongeren.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten