Senioren net zo computervaardig als jongeren 2013-11-04T16:58:03

Mozilla vestigt de aandacht op browserkeuzescherm

Geen slate-tablet van Lenovo

Senioren net zo computervaardig als jongeren

Senioren net zo computervaardig als jongeren

Jongeren de digitale generatie? Welnee! Bijna de helft van de vijftig-plussers vindt zichzelf net zo vaardig op de computer als jongeren. Dit blijkt uit een onderzoek van het Nationale 50+ Panel in samenwerking met De Vos & Jansen Marktonderzoek. Van de ondervraagde senioren koopt 82% online,zit 50% weleens op Hyves en vindt 54% zichzelf goed tot zeer goed met de computer.

Jongeren de digitale generatie? Welnee! Bijna de helft van de vijftig-plussers vindt zichzelf net zo vaardig op de computer als jongeren.

Dit blijkt uit een onderzoek van het Nationale 50+ Panel in samenwerking met De Vos & Jansen Marktonderzoek. Van de ondervraagde senioren koopt 82% online,zit 50% weleens op Hyves en vindt 54% zichzelf goed tot zeer goed met de computer. Slechts 5% geeft schoorvoetend toe niet zo vaardig te zijn.

Het is duidelijk dat de computer bij de 50-plussers in ieder geval een prominente plek veroverd heeft in het dagelijks leven. Naast de gebruikelijke dingen als surfen, Googelen, e-mailen en internetbankieren, speelt meer dan de helft van de ondervraagden online spelletjes of luistert naar muziek. Ook mobiele telefoons koopt men graag online. Vooral nieuwe leuke en functionele dingen worden snel omarmd. Gemiddeld heeft men 2 computers in huis en wordt er dagelijks vier uur aan computeren besteed, De 50-plusser is daarmee verre van digibeet. Wel is bij deze doelgroep de behoefte om via internet naar radio te luisteren, film of tv te kijken of de krant te lezen kleiner dan bij jongeren.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord