Series en films Netflix te downloaden voor offline gebruik

© CIDimport

Series en films Netflix te downloaden voor offline gebruik

Geplaatst: 30 november 2016 - 13:27

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:36

Redactie ID.nl

Eindelijk: Netflix staat het voortaan toe om films en series offline te kijken. Je hoeft ze niet langer te streamen, maar je kunt ze gewoon downloaden om ze zonder internetverbinding te kijken.

Het kan bijvoorbeeld handig zijn om een film van tevoren te downloaden, wanneer je met de trein gaat of het vliegtuig pakt. Internet is daar lang niet altijd beschikbaar of even stabiel voor het streamen van Netflix-content. Offline kijken lost dat probleem op.

Vooralsnog lijkt de optie beperkt tot de Android- en iOS-apps van Netflix, mogelijk komt de functie later breder beschikbaar. Films en series die de mogelijkheid hebben, zijn voorzien van een nieuwe download-knop.

Nog niet alles

Niet álle content op Netflix is direct beschikbaar voor offline gebruik. De films en series van Netflix zelf uiteraard wel, maar voor content van andere partijen moet Netflix wel toestemming hebben. Mogelijk wordt die niet in alle gevallen gegeven, of pas later.

Het besluit van Netflix komt als een verrassing, omdat de dienst zich al jarenlang verzet tegen offline kijken. Keer op keer staken geruchten de kop op, en alsmaar werden die door Netflix ontkracht.

Series en films Netflix te downloaden voor offline gebruik-15984508

© CIDimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten