Series het vaakst illegaal gedownload en gestreamd

© CIDimport

Series het vaakst illegaal gedownload en gestreamd

Geplaatst: 25 maart 2019 - 08:08

Aangepast: 29 augustus 2022 - 17:40

Redactie ID.nl

Afleveringen van tv-series beslaan de helft van alle illegale downloads en streams, blijkt uit nieuw onderzoek naar internetpiraterij wereldwijd. Vorig jaar zijn sites die dit soort content beschikbaar stellen krap 190 miljard keer bezocht.

Een fors aantal, dat desondanks lager ligt dan het jaar ervoor. In 2017 stond de teller nog op 206 miljard bezoekjes. Naast series worden films het vaakst bekeken zonder ervoor te betalen (circa 18 procent), en muziek telt voor 16 procent.

Streamingdiensten als Popcorn Time hebben onder internetpiraten met 60 procent van het gemeten internetverkeer veruit de voorkeur, concludeert Muso. Slechts 13 procent is nog afkomstig van illegale downloads via torrentsites. 

Gemiddeld bezoekt een illegale downloader/streamer sites als The Pirate Bay 56 keer per jaar.

Vooral Amerikanen

Vooral de Amerikanen maken het bont, 17 miljard van alle bezoekjes komt uit de Verenigde Staten. Rusland en Brazilië ronden de top 3 af. In Duitsland staat de teller op 5,3 miljard, goed voor een tiende plaats. Nederland komt niet in de top 10 voor.

De onderzoekers stellen tevens vast dat minder mensen dit soort sites via zoekmachines vinden, ze surfen er dus rechtstreeks heen. Dit heeft er mee te maken dat Google links naar piraterijsites uit de zoekresultaten filtert.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten