© CIDimport

Sim City offline spelen

Geplaatst: 15 maart 2013 - 09:49

Aangepast: 27 augustus 2022 - 04:21

Redactie ID.nl

Spelers van het langverwachte Sim City hebben sinds de lancering van de game last van connectieproblemen en trage gameplay. Hoewel de ontwikkelaar stelt dat het spel niet offline te spelen is omdat de servers enorme berekeningen moet maken, lijken gamers nu een manier gevonden te hebben om het toch offline te spelen.

Lucy Bradshaw van ontwikkelaar Maxis heeft onlangs laten weten dat de problemen met de servers zo goed als opgelost zijn. De ontwikkelaar kreeg nogal wat kritiek doordat sommige spelers geen connectie konden maken en daardoor het spel niet konden spelen.

Sim City offline spelen-15082296

© CIDimport

Het spel biedt creatieve mogelijkheden om je ongenoegen te uiten....


Sim City kan wel offline gespeeld worden

Volgens Bradshaw moeten spelers wel ingelogd zijn zodat de servers de intensieve berekeningen kunnen doen. Toch blijkt een desktop pc daar ook prima toe in staat zo stelt een anoniem persoon. De man/vrouw zou aan de ontwikkeling hebben meegewerkt en stelt dat hij geen idee heeft waarom Bradshaw claimt dat servers nodig zijn voor het bouwen van een stad. De servers zouden helemaal niet gebruikt worden voor dergelijke berekeningen. De servers zijn alleen nodig voor het kunnen saven van je steden in de cloud en uiteraard het spelen en delen met andere spelers. Hij stelt zelfs dat een singleplayer-versie makkelijk toegevoegd had kunnen worden.

Een handige speler heeft al een oplossing gevonden om het spel offline te spelen door de debugmodus te gebruiken. Hij veranderde een paar getalletjes in de bronbestanden waardoor hij in het spel de debug-modus aan kon zetten en het spel gewoon offline kon spelen zoals in onderstaande video is te zien:

 De bestanden zijn via Reddit te downloaden en volgens de creative director van Sim City doe je dan niets illegaals. Dat liet hij althans op Twitter weten:

Sim City offline spelen-15082296

© CIDimport

Ondanks alle kritiek en het feit dat gebruikers het spel expres lage cijfers geven op Amazon om de connectieproblemen, is het spel volgens de schrijvende pers nog best de moeite waard. Zo krijgt het spel in deze Sim City review van Power Unlimited een ruime voldoende.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten