Sitebuilder (1/3) 2015-08-04T14:55:10

'Netflix-films offline kijken? Vergeet het maar'

Sitebuilder (2/3)

Sitebuilder (1/3)

Zet snel een geavanceerde site op!

Sitebuilder (1/3)

Had u vroeger nog dure software nodig om een aantrekkelijke en professioneel ogende website te bouwen, tegenwoordig is dat nergens meer voor nodig. Cloudgebaseerde in de browser draaiende ‘web-apps’ nemen de honneurs tegenwoordig waar. Welkom in de wereld van de sitebuilders!

Een online sitebuilder is feitelijk een uitgebreid webontwerp-pakket dat draait op de servers van uw hostingprovider. Hebt u eenmaal een hostingpakket aangeschaft, dan is het voor zowel beginnende als gevorderde websitebouwers zeer aanbevelenswaardig om voor vaak nog geen tientje per jaar ook een sitebuilder-pakket mee te bestellen. De software waar u dan de beschikking over krijgt doet in geen enkel opzicht meer onder voor lokaal op de pc te installeren soortgelijke programmatuur. Sterker nog: de sitebuilder die door uw hostingprovider geleverd wordt biedt een paar ontegenzeggelijke voordelen. Ten eerste is de app natuurlijk altijd bij de tijd; u hoeft zich geen zorgen te maken over updates, installatie, configuratie en ga zo maar door. Verder geldt dat zo’n sitebuilder ook perfect is toegespitst op de hosting-omgeving. Juist dat laatste maakt een moderne sitebuilder zo krachtig, want het integreren van extraatjes – van een diashow via forum tot betaalknop – is een kwestie van een paar keer met de muis klikken.

Sitebuilder Plus

In het eerste deel van deze workshop leert u de basisbeginselen van de Hosting2Go Sitebuilder Plus kennen. We gaan meteen voor de Plus-versie (iedereen die het Sitebuilder-pakket bestelt krijgt beschikking over zowel de standaard als Plus-versie), want daarmee haalt u uiteindelijk het onderste uit de kan qua mogelijkheden. De standaardversie is vooral bedoeld om in heel korte tijd een basissite op te bouwen, Plus zorgt voor een vrijer concept qua websitebouw. Na aanschaf van het Sitebuilder-pakket logt u in op uw Hosting2Go-account (voor zover u dat al niet gedaan had). Eenmaal op het ‘control panel’ aanbeland klikt u onder de kop Domeinen en Domeinnaam op uw webadres.

Klik in het ‘control panel’ dat u direct na inloggen te zien krijgt op uw webadres (URL).

Activeren

In de nieuw geopende pagina vindt u onder de kop Diensten helemaal rechts een knop met de naam Sitebuilder Plus, klik hierop en – alleen de eerste keer – aansluitend op OK in het dialoogvenster dat de dienst is geactiveerd.

Op naar de Sitebuilder Plus!

Kies een categorie

In een nieuwe browserpagina – waarschijnlijk ook keurig netjes op een nieuw tabblad geopend – kiest u een van de categorieën waar uw website waarschijnlijk het best bij past. U wilt wasmachines repareren? Prima, onder Diensten vindt u vast wel iets van uw gading! In dit eerste voorbeeld kiezen we ervoor om een website voor een sportclub op te zetten, altijd aardig. Klik daarvoor eerst in de kolom links op Sport en gezondheid en daarna in het paneel rechts op Nachtclub. 

De sportclub die anno 2015 nog geen fatsoenlijke website heeft gaat het nog moeilijk krijgen.


Voor deel 2 van dit artikel, klik hier


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord