Sites die meermaals malware serveren aangepakt in Chrome 2016-11-09T14:42:01

'Volgende week onthulling OnePlus 3T'

Robot lost Rubik's Cube op in recordtijd

Sites die meermaals malware serveren aangepakt in Chrome

Sites die meermaals malware serveren aangepakt in Chrome

Wanneer Google sites tegenkomt die malware serveren, dan worden ze tijdelijk door Chrome geblokkeerd. Sites die echter meermaals hiermee de fout in gaan, worden voortaan harder aangepakt.

Safe Browsing van Google maakt het internet al sinds 2005 een stuk veiliger. Zodra je op een malafide site terecht komt, krijg je - hopelijk - de boodschap dat er iets niet in de haak is. Je kunt dan nog op tijd terug. Overigens doen andere grote browsers dit ook.

Besmet

Het komt bijvoorbeeld wel eens voor bij torrentsites, die (al dan niet per ongeluk) malware verspreiden via advertenties. Zodra de besmette advertentie is verwijderd, wordt de site weer toegankelijk. Volgens Google wordt echter juist daarvan wel eens misbruik gemaakt. Malware-verspreiders trekken hun schadelijke software net zo lang terug tot hun site weer gewoon te bezoeken is in Chrome, om het daarna gewoon opnieuw aan te bieden. 

Maand straf

Voortaan treedt Google in dat geval harder op en worden de sites in kwestie een maand lang geblokkeerd. Daarna pas wordt opnieuw bekeken of de kust veilig is. Overigens kun je als Chrome-gebruiker altijd de waarschuwing negeren en de site alsnog bezoeken, maar dat is meestal niet aan te raden. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord