Skype introduceert app voor versturen van video's

© CIDimport

Skype introduceert app voor versturen van video's

Geplaatst: 14 oktober 2014 - 12:07

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:26

Redactie ID.nl

Skype is erg praktisch om mee te videobellen, maar wat chatten betreft is het programma soms nog een ramp. Met Qik hoopt de chat-app, inmiddels onderdeel van Microsoft, daar verandering in te brengen. Qik is een nieuwe app waarmee het mogelijk wordt om korte videoboodschappen te sturen naar vrienden, die á la Snapchat slechts een beperkte tijd te bekijken zijn.

Skype heeft de nieuwe app vandaag uitgerold voor zowel iOS als Android. Het mooie is dat je er geen Microsoft-account voor nodig hebt.

The answer to life

Met Qik kun je korte videoberichten naar je vrienden sturen. Die mogen maximaal 42 seconden duren (een

naar The Hitchhuiker's Guide To The Galaxy), en worden na 2 weken automatisch verwijderd van de servers. Bovendien kun je een video ook verwijderen als je dat zelf wilt.

Naar volledige filmpjes kun je met Qik ook korte videotjes opnemen van maximaal 5 seconden, vergelijkbaar met gif'jes of met Vine.

Sociaal achtergebleven

Met de app probeert Skype zich meer te profileren als sociaal netwerk dat ook voor chatten praktisch is. Microsoft ziet dat mensen massaal gebruik maken van Facebook Messenger, of foto- en video-diensten als Snapchat en Instagram. Maar Skype, dat van oudsher een typische video-app is, viel daarbij altijd gek genoeg buiten de boot. Skype wordt zeker onder jongeren amper gebruikt, maar daar moet Qik verandering in brengen.

Skype nam Qik een aantal jaren geleden over - toen was de app nog bedoeld om live video's te streamen. Ook daarmee kon het bedrijf geen gat in de videomarkt voor mobiel slaan.

Je kunt Skype Qik hier downloaden:

Voor AndroidVoor iOS

Skype introduceert app voor versturen van video's-15986216

© CIDimport

Skype introduceert app voor versturen van video's-15986218

© CIDimport

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten