‘Skype op wielen’-robot moet ouderen langer zelfredzaam maken 2014-05-08T17:29:05

Hoofd Design verantwoordelijk voor Samsung Galaxy S5 stapt op

Bitly sluit Twitter en Facebook af na een mysterieuze hack

‘Skype op wielen’-robot moet ouderen langer zelfredzaam maken

‘Skype op wielen’-robot moet ouderen langer zelfredzaam maken

Een robot die voor ouderen zorgt, die ze helpt in de huishouding en die hulp kan bieden als er een ongeluk gebeurt: dat is wat Zweedse en Italiaanse onderzoekers willen bereiken met het project GiraffPlus.

In Europa zijn er steeds meer ouderen die zich allemaal in dezelfde situatie bevinden: ze willen graag in hun eigen huis blijven wonen, maar zijn niet in staat om hier zelfstandig te blijven. Een oplossing voor dit probleem zou volgens Wired wel eens een robot kunnen zijn.

Contact

De onderzoekers hebben een zogenaamde “skype op wielen” bedacht: een robot die ouderen in huis helpt maar die ze ook in contact houdt met vrienden, familie en verplegend personeel. Iemands gezondheid en activiteit wordt bijgehouden door sensoren en pads die in huis worden geplaatst, maar ook door wearables, waarvan de resultaten naar een centraal systeem worden doorgestuurd.

Componenten

Al deze componenten waren al een tijdje beschikbaar, maar om ze zelf allemaal op elkaar aan te sluiten is ontzettend moeilijk. Het systeem zelf zou zo algemeen moeten zijn dan het altijd moet werken, afhankelijk van je eigen behoeften, aldus projectcoördinator Amy Loutfi. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord