Slaapsensor Sense is hit op Kickstarter

© CIDimport

Slaapsensor Sense is hit op Kickstarter

Geplaatst: 25 juli 2014 - 07:37

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:04

Redactie ID.nl

Sense is een gadget die er voor gaat zorgen dat je beter slaapt. Daarvoor zet je de bol naast je bed, waar deze je slaappatronen in de gaten houdt.

De sensor is een ware hit op Kickstarter. Waar ontwikkelaar Hello 'slechts' 100.000 dollar zocht, is het project reeds voor meer dan 650.000 dollar gefinancierd. Dat is met name knap omdat de crowdfundingcampagne nog maar enkele dagen geleden is gestart.

Sense houdt je slaapkamer in de gaten om je zo inzicht te geven in je nachtrust. Waarom sta je de ene dag lekker fris op, en voel je jezelf de volgende dag als een zombie? Volgens de makers staan we te weinig stil bij die vraag, ondanks dat het antwoord bepalend is voor de rest van de dag.

App

De sensor meet onder andere de temperatuur, de luchtvochtigheid en het licht in je kamer. Ook houdt de bol in de gaten wat er zoal door de lucht zweeft, zodat je rekening kunt houden met eventuele (stof)allergieën.

Zodra de bol groen kleurt, zijn alle condities in orde en is de kans op een goede nachtrust het grootst. De informatie die tijdens de nacht wordt gemeten wordt doorgestuurd naar een smartphone-app, die je de volgende ochtend kunt inzien.

Snurken

Via een ingebouwde microfoon wordt geluid opgenomen zodat je kunt checken of het gesnurk van je partner (of een ander geluid) invloed heeft op je slaapgedrag. De Sleep Pill accessoire maak je daarbij vast aan je kussen. Deze meet met een ingebouwde acceleratiemeter en gyroscoop hoe vaak en wanneer je aan het woelen bent.

Sense dient ook als slimme alarmklok, die oppikt wanneer je wakker aan het worden bent. De wekker is zo in te stellen dat 'ie afgaat op het moment dat je het meest uitgerust wakker wordt. De slaapsensor komt in november op de markt voor 129 dollar.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten