Slim shirt beloont je voor het dragen ervan

© CIDimport

Slim shirt beloont je voor het dragen ervan

Geplaatst: 30 juli 2018 - 05:39

Aangepast: 26 augustus 2022 - 15:33

Redactie ID.nl

Sta je wel eens stil bij hoe vaak je een bepaald kledingstuk draagt? Een nieuwe 'slimme' kledinglijn van Tommy Hilfiger maakt dat inzichtelijk in een smartphone-app, waarmee je punten kunt verdienen voor korting op de rest van het assortiment.

De Xplore-lijn bestaat onder andere uit vesten, shirts en spijkerjasjes die met een bluetooth-chip zijn uitgerust. Op die manier weet de app wanneer je het kledingstuk draagt. Hoe vaker je dit doet, hoe meer korting je bij elkaar spaart. Punten zijn ook te verdienen door de kleding op bepaalde locaties te dragen, om zo de zichtbaarheid van het merk te vergroten.

Marketing

Al met al draait het dus vooral om marketing van Tommy Hilfiger. Dat geeft het bedrijf zelf ook toe. Men hoopt op deze manier de grootste Tommy Hilfiger-fans aan te zetten om 'merk-ambassadeur' te worden, door de kleding zo vaak mogelijk en op zoveel mogelijk plekken te dragen. Vanuit privacy-oogpunt worden de verzamelde gegevens versleuteld. Daarnaast zijn ze te wissen.

Tommy Hilfiger is niet de enige die aan slimme kleding werkt. Zo bracht Google eerder in samenwerking met Levi een slimme jas op de markt, die voor dragers daadwerkelijk nut heeft. Zo kun je er mee navigeren of handsfree telefoontjes opnemen. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten