Slimme navigatieschoen op komst

© CIDimport

Slimme navigatieschoen op komst

Geplaatst: 24 juli 2014 - 10:30

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:05

Redactie ID.nl

De Indiaase startup Ducere Technologies werkt aan slimme schoenen die je dankzij vibratie de juiste kant opsturen. Je hoeft dan niet langer telkens op je smartphone te kijken om op je bestemming aan te komen.

De zogenaamde 'Lechal Shoes' bezitten bluetooth-technologie en maken daarmee verbinding met Google Maps. Zo zet je op je smartphone de navigatie aan, steek je de telefoon in je broekzak en doen de schoenen verder het werk. Moet je linksaf, dan vibreert de linkerschoen. En als je rechts moet, dan vibreert de rechter.

Potentie

In eerste instantie werd het project verzonnen door twee Indiaase ingenieurs, die de schoenen bedachten voor slechtzienden en blinden. Maar de potentie bleek al snel groter dan gedacht. Ondertussen werken er vijftig man binnen het bedrijf.

De schoenen komen in september op de markt voor 100 tot 150 dollar per paar. Lechal (wat staat voor 'neem me mee') is ook te koop als losse zolen, die je vervolgens in je eigen schoenen stopt. Volgens de makers past deze zool in 'de meeste schoenen.'

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten