Slimme thermostaat Toon straks voor iedereen

© CIDimport

Slimme thermostaat Toon straks voor iedereen

Geplaatst: 14 januari 2015 - 13:18

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:37

Redactie ID.nl

De slimme thermostaat Toon is dit jaar nog voor iedereen verkrijgbaar, zo maakt Eneco bekend. Tot op heden was de energiegadget alleen voorbehouden aan Eneco-klanten.

En met succes ook, want inmiddels is Toon in meer dan 100.000 huishoudens te vinden. Dat schrijft Hardware.info vandaag. Het is sowieso een goed jaar geweest voor slimme thermostaten. In 2014 zijn er dubbel zoveel huishoudens mee uitgerust dan een jaar geleden.

Om van de Toon-thermostaat gebruik te maken, betalen Eneco-klanten 3,50 in de maand. Ook niet-klanten moeten rekening houden met een abonnementsmodel, maar prijzen zijn nog niet bekend. Ook is nog onduidelijk hoe en waar Toon te koop wordt aangeboden.

Nieuwe Toon en extra functies

Volgend jaar komt er een nieuwe versie uit van Toon, die de oude vervangt. Naast een compacter uiterlijk is het touchscreen verbeterd en zitten er mogelijk extra sensoren in. Die kunnen dan via bewegingspatronen zien of de gebruiker thuis is, en zo de thermostaat aan- of uitzetten.

Tot die tijd zit Eneco overigens niet stil en wordt de huidige Toon voorzien van nieuwe functies, zoals het meten van opgewekte zonne-energie. Daarbij is wel een extra module in de meterkast nodig. De thermostaat moet ook nog voor het eind van 2014 luchtvochtigheid en CO2 kunnen meten, en je via een coach-functie helpen bij het verminderen van je energieverbruik.

Een aparter plan is om de Toon te laten samenwerken met de NS-app, zodat je op je thermostaat actuele reistijden af kunt lezen. Tja, waarom niet?

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten