SmartBike maakt het fietsendieven lastiger

© CIDimport

SmartBike maakt het fietsendieven lastiger

Geplaatst: 27 mei 2016 - 09:53

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:50

Redactie ID.nl

Investeren in een gloednieuwe fiets is met name in de randstad een riskante move. De kans dat 'ie wordt gestolen is groot, de kans dat 'ie ooit terugkomt heel klein. Daarom introduceert VanMoof de SmartBike.

De SmartBike heeft antidiefstaltechnieken in het frame gebouwd. Dat begint al bij het slot, waar geen sleutel aan te pas komt. Ontgrendelen doe je via een smartphone-app, of eventueel simpelweg door de fiets aan te raken dankzij bluetooth-integratie.

Terugvinden

Daarnaast is er sprake van een technologie die GSM-tracking wordt genoemd. Een gestolen fiets kan daarmee op afstand teruggevonden worden. Dit doe je overigens niet zelf, maar je schakelt er het team van VanMoof voor in.

Ze garanderen je fiets binnen twee weken terug te brengen, of anders krijg je een nieuwe. Daarvoor betaal je wel eenmalig een bedrag van 98 euro, wat dan wel weer een stuk goedkoper is dan een hele nieuwe fiets kopen.

Fiets met firmware

Verder dankt de SmartBike zijn naam aan meer innovatieve foefjes. Hij stuurt notificaties naar je smartphone zodra er een regenbui aan zit te komen en wordt door midde van firmware-upgrades up-to-date gehouden.

De eerste lichting SmartBikes is vanaf dinsdag 31 mei te koop. Dan betaal je er 1098 euro voor, of 1298 euro voor een sneller model. Dit zijn echter slechts 100 exemplaren. Vanaf december zijn er meer te koop, maar de prijs valt dan hoger uit: 1798 euro.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten