Smartphone 221 keer per dag gecheckt

© CIDimport

Smartphone 221 keer per dag gecheckt

Geplaatst: 8 oktober 2014 - 13:02

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:29

Redactie ID.nl

De gemiddelde smartphonebezitter kijkt 221 keer per dag op zijn smartphone, zo blijkt uit onderzoek onder 2000 deelnemers. Nog voordat men uit bed is gekomen is e-mail en Facebook al gecheckt, het weer en het nieuws bekeken en zijn er berichten verstuurd naar vrienden.

Ter vergelijking: de desktop wordt gemiddeld voor 140 taken per dag gebruikt. Volgens onderzoeksbureau Tecmark is de smartphone inmiddels tweede natuur geworden.

In de ochtend hebben veel mensen geen tijd om helemaal te wachten tot hun computer is opgestart, dus vanaf half 8 in de ochtend wordt de smartphone er al bijgepakt. Puur omdat het zo gemakkelijk is. Ook bankzaken, treintijden en Instagram-profielen worden dan al bekeken.

Automatische piloot

Gedurende de dag wordt er drie uur en zestien minuten aan de smartphone gespendeerd. Wekelijks wordt deze meer dan 1500 keer opgepakt om allerhande redenen, waaronder het lezen van e-mails of het spelen van computerspelletjes.

Sommige mensen geven aan dit al automatisch te doen, zonder erbij na te denken. Vier op de tien voelt zich ongemakkelijk als de smartphone niet bij de hand is.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten