'Smartphone-gebruik neemt toe ten koste van tablet' 2018-01-26T09:28:39

Google Foto’s: albums maken en delen

Google geeft meer controle over achtervolgende reclame

'Smartphone-gebruik neemt toe ten koste van tablet'

'Smartphone-gebruik neemt toe ten koste van tablet'

De afgelopen jaren zijn we onze smartphone telkens vaker voor bepaalde doeleinden gaan gebruiken, waaronder mailen en internetbankieren. Op de tablet doen we dit juist minder.

Dat blijkt uit onderzoek van GfK. In 2017 maakte 86 procent van de ondervraagden gebruik van mobiel internet op zijn smartphone, een stijging ten opzichte van 2016 (83 procent) en 2015 (81 procent). Op de tablet is die trend juist andersom: van nog 87 procent in 2015, naar 85 procent in 2016 en 82 procent in 2017.

Video

Soortgelijke stijgingen voor smartphone-activiteiten en corresponderende dalingen voor tabletgebruik wordt ook opgemerkt op gebied van email, sociale media, internetbankieren en online shoppen. Waar de tablet nog wel goed op scoort, is het kijken naar video's. Dat deden we in 2017 op zowel de tablet als de smartphone vaker dan in 2015.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord