Smartphone inleveren tijdens diner voor 5% korting

© CIDimport

Smartphone inleveren tijdens diner voor 5% korting

Geplaatst: 16 augustus 2012 - 09:46

Aangepast: 27 augustus 2022 - 06:06

Redactie ID.nl

Een restauranthouder in Los Angeles wil dat mensen weer interactie met elkaar hebben tijdens het eten en ziet de smartphone als grote stoorzender. Iedereen die bereid is zijn smartphone in te leveren tijdens het diner, kan rekenen op 5% korting.

Tegenwoordig sturen restaurantgangers tussen de gangen door nog even een berichtje naar een vriend, of bellen met een collega, of plaatsen een foto van de maaltijd op Instagram etc. Mark Gold, eigenaar van restaurant Eva op de Beverly Boulevard in LA wil weer een huiselijkere situatie waarbij de gasten aandacht hebben voor elkaar in plaats van de smartphone. Hij bedacht daarom de ludieke actie om 5% korting te geven aan hen die hun smartphone inleveren. Beetje lullig voor de gasten die toch al geen smartphone bezitten en al braaf met elkaar in gesprek gingen.

Phone Stack spel

Meer dan de helft van de gasten gaat in op het aanbod. Digitaltrends laat weten dat een ander restaurant ook iets verzon om het gebruik van de smartphone te ontmoedigen. Daar kon het spel Phone Stack worden gespeeld. De spelregels zijn simpel, de gasten leggen hun telefoon in het midden van de tafel en degene die zijn/haar smartphone als eerste oppakt tijdens het bezoek, om welke reden dan ook, betaalt de rekening.

[Via: Digitaltrends]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten