Smartphone met korting in ruil voor reclame op scherm

© CIDimport

Smartphone met korting in ruil voor reclame op scherm

Geplaatst: 6 december 2017 - 07:44

Aangepast: 26 augustus 2022 - 16:29

Redactie ID.nl

Wie interesse heeft in een smartphone van Wileyfox kan bijna de helft goedkoper uit zijn door varianten te kopen die advertenties ingebouwd hebben.

De Britse fabrikant lanceert zogeheten Add X-versies van verscheidene Wileyfox-telefoons, waaronder de Swift 2 en Spark X. Kortingen kunnen oplopen tot wel 42 procent, wanneer gekozen wordt voor een variant die reclame voorschotelt.

Deze telefoons tonen advertenties op het vergrendelingsscherm, die je dus iedere keer ziet wanneer je je toestel erbij pakt. Deze zijn deels afgestemd op je leeftijd en geslacht, die je tijdens de installatie moet invoeren.

Afkopen

Mochten kopers het naderhand toch wel erg storend vinden, dan kunnen ze de reclame voor vier tientjes afkopen. Er komt naderhand een update op de telefoon binnen die de advertenties voor eens en voor altijd uitschakelt. 

Google wil binnenkort advertenties op vergrendelingsschermen aan banden leggen, maar in dat geval betreft het een verbod op apps die dit soort reclame mee-installeren. Wat Wileyfox doet mag wel, omdat het in de telefoons zelf gebouwd is.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten