Smartphone schaadt ontwikkeling ongeboren baby 2013-11-04T16:10:37

KNMI’s nieuwe supercomputer bevat 4752 cores

Angry Birds gaan de Formule 1 in

Smartphone schaadt ontwikkeling ongeboren baby

Smartphone schaadt ontwikkeling ongeboren baby

Zwangere vrouwen opgelet, volgens een studie aan de Universiteit van Yale in de VS is vastgesteld dat de ontwikkeling van baby’s wordt beinvloed door de straling van een mobiele telefoon. Dit zou onder meer resulteren in een verminderde hersenontwikkeling en hyperactiviteit.

Het onderzoek, dat in Scientific Reports is gepubliceerd, is uitgevoerd op zwangere muizen. Tijdens het onderzoek werd een mobiele telefoon op de kooi van de zwangere muis gelegd. De onderzoekers belden naar de telefoon. Een controlegroep van zwangere muizen leefde onder dezelfde condities maar bij hen was de telefoon uitgeschakeld. De specialisten ontdekten dat de muizen die werden blootgesteld aan de straling hyperactiever waren, angstiger waren en over een kleinere geheugencapaciteit beschikten. 

“We hebben aangetoond dat gedragsproblemen bij muizen in de baarmoeder veroorzaakt worden door de blootstelling aan mobiele telefoons”, zegt onderzoeker Hugh S. Taylor. Volgens Taylor is het mogelijk dat de toename van gedragsstoornissen bij kinderen deels ook wordt veroorzaakt door de straling van mobieltjes.

Of Mice and Men

Een muis is geen mens natuurlijk. De zwangerschap bij muizen duurt slechts 19 dagen en de jongen worden geboren met minder ontwikkelde hersenen dan menselijke baby’s. Niettemin stelt Taylor dat de studie voor het eerst bewijst dat baby's in de baarmoeder worden beïnvloed door de straling van een gsm. Taylor beseft wel dat er ook onderzoek op mensen nodig zal zijn om de mechanismen achter de onderzoeksresultaten beter te begrijpen.

[Via: Hyped.nl]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord