Smartphoneverkoop groeit wereldwijd opnieuw

© CIDimport

Smartphoneverkoop groeit wereldwijd opnieuw

Geplaatst: 26 oktober 2016 - 09:49

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:50

Redactie ID.nl

Uit nieuwe cijfers van marktanalist GfK blijkt dat we nog lang niet smartphone-moe zijn: wereldwijd zijn er ten opzichte van vorig jaar weer meer nieuwe toestellen gekocht.

GfK verwacht op basis van de cijfers zoals ze er nu voorstaan, dat er dit jaar 1,4 miljard smartphones worden verkocht. Een groei van 6,6 procent in vergelijking met 2015. Dat is met name te danken aan China. Een derde van alle smartphones wordt daar verkocht. Men verwacht dat hier volgend jaar wel wat verandering in komt, waardoor er in 2017 in het geheel mogelijk minder toestellen over de toonbank gaan.

Minder smartphones in West-Europa

In andere delen van de wereld is namelijk ook nu al te zien dat de markt voor nieuwe smartphones aan het stagneren is. De verkoop in Noord-Amerika komt dit jaar overeen met de cijfers van vorig jaar, en in West-Europa zijn er zelfs iets minder telefoons verkocht.

Een reden daarvoor wordt niet gegeven, maar mogelijk kiezen consumenten er vaker voor om hun huidige smartphones langer te houden. Met name omdat goedkope toestellen vandaag de dag ook prima specificaties bieden, en er minder snel noodzaak is aan een upgrade.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten