Smartwatch houdt bij hoe lang je nog te leven hebt

© CIDimport

Smartwatch houdt bij hoe lang je nog te leven hebt

Geplaatst: 8 oktober 2013 - 07:37

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:08

Redactie ID.nl

Een groep ontwerpers heeft een Kickstarter-pagina in het leven geroepen om een zelfbedachte, lugubere smartwatch te financieren. Het slimme horloge laat niet alleen de huidige tijd zien, maar telt ook af tot het moment dat de drager sterft.

De projectpagina van het zogenaamde ‘Tikker’ horloge opent met de zin ‘stel je eens voor dat iemand je vandaag vertelt dat je nog één dag te leven had. Hoe zou jij je leven veranderen?’. De makers van Tikker hebben 25.000 dollar nodig, meer dan 18 duizend euro, om het ‘horloge des doods’ te produceren.

Schatting door vragen

Hoe Tikker precies weet wanneer zijn drager het loodje gaat leggen, wordt niet duidelijk uitgelegd op de Kickstarterpagina. Het idee is dat het horloge een aantal vragen stelt aan de drager. Deze zijn ontwikkeld om een zo nauwkeurig mogelijke schatting te doen naar de resterende levensjaren van de eigenaar van het horloge. Vervolgens trekt Tikker de huidige leeftijd van de drager van dat aantal af.

Gelukshorloge

De gadget is ontwikkeld door Fredrik Colting, die na het overlijden van zijn grootvader op het idee kwam om de smartwatch te ontwikkelen. Volgens Colting moet het horloge de drager eraan herinneren dat het leven niet oneindig is en dat elk moment optimaal benut moet worden. Tikker wordt daarom 'the hapiness watch' genoemd, een gelukshorloge dat je eraan moet herinneren het mooiste uit het leven te halen. 

Tikker kost 59 dollar (omgerekend ongeveer 45 euro) en wie geld stort via Kickstarter krijgt twintig euro korting. In april van het nieuwe jaar moeten de horloges op de markt komen. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten