Smartwatch houdt bij hoe lang je nog te leven hebt 2013-11-04T15:28:04

Apple legt laatste hand aan nieuwe besturingssysteem OS X Mavericks

Met boze vogels gooien in Chinees pretpark

Smartwatch houdt bij hoe lang je nog te leven hebt

Smartwatch houdt bij hoe lang je nog te leven hebt

Een groep ontwerpers heeft een Kickstarter-pagina in het leven geroepen om een zelfbedachte, lugubere smartwatch te financieren. Het slimme horloge laat niet alleen de huidige tijd zien, maar telt ook af tot het moment dat de drager sterft.

De projectpagina van het zogenaamde ‘Tikker’ horloge opent met de zin ‘stel je eens voor dat iemand je vandaag vertelt dat je nog één dag te leven had. Hoe zou jij je leven veranderen?’. De makers van Tikker hebben 25.000 dollar nodig, meer dan 18 duizend euro, om het ‘horloge des doods’ te produceren.

Schatting door vragen

Hoe Tikker precies weet wanneer zijn drager het loodje gaat leggen, wordt niet duidelijk uitgelegd op de Kickstarterpagina. Het idee is dat het horloge een aantal vragen stelt aan de drager. Deze zijn ontwikkeld om een zo nauwkeurig mogelijke schatting te doen naar de resterende levensjaren van de eigenaar van het horloge. Vervolgens trekt Tikker de huidige leeftijd van de drager van dat aantal af.

Gelukshorloge

De gadget is ontwikkeld door Fredrik Colting, die na het overlijden van zijn grootvader op het idee kwam om de smartwatch te ontwikkelen. Volgens Colting moet het horloge de drager eraan herinneren dat het leven niet oneindig is en dat elk moment optimaal benut moet worden. Tikker wordt daarom 'the hapiness watch' genoemd, een gelukshorloge dat je eraan moet herinneren het mooiste uit het leven te halen. 

Tikker kost 59 dollar (omgerekend ongeveer 45 euro) en wie geld stort via Kickstarter krijgt twintig euro korting. In april van het nieuwe jaar moeten de horloges op de markt komen. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord