Sms-berichten versturen met Outlook 2007

© CIDimport

Sms-berichten versturen met Outlook 2007

Geplaatst: 24 mei 2006 - 06:05

Aangepast: 19 september 2022 - 13:07

Redactie ID.nl

Hoewel Outlook 2007 niet zo grondig wordt aangepakt als de andere Office-applicaties krijgt het e-mailprogramma wel een aantal nieuwe functionaliteiten zoals integratie van rss en de mogelijkheid om sms-berichten te versturen en te ontvangen. Om te kunnen sms-en is een abonnement nodig bij een mobiele operator die tevens een webservice aanbiedt waarmee Outlook kan communiceren.

Sms-berichten versturen met Outlook 2007

Hoewel Outlook 2007 niet zo grondig wordt aangepakt als de andere Office-applicaties krijgt het e-mailprogramma wel een aantal nieuwe functionaliteiten zoals integratie van rss en de mogelijkheid om sms-berichten te versturen en te ontvangen. Om te kunnen sms-en is een abonnement nodig bij een mobiele operator die tevens een webservice aanbiedt waarmee Outlook kan communiceren. Microsoft is op dit moment in gesprek met Amerikaanse operators en Verizon heeft toegezegd de service te gaan aanbieden. Microsoft Nederland weet nog niet met welke providers Microsoft in Nederland zal gaan samenwerken.

Door de integratie met Exchange Server kunnen gebruikers van Outlook 2007 via hun mobiele telefoon e-mailberichten bekijken en gemaakte afspraken verzetten. Gebruikers kunnen ook binnen Outlook luisteren naar hun voice-mailberichten.

Voor het versturen van sms-berichten hoeft de gebruiker geen smartphone te hebben. De gebruiker kan met Outlook 2007 sms-berichten sturen naar alle soorten mobiele telefoons. Wanneer de ontvanger op een sms-bericht antwoordt met zijn mobiele telefoon dan wordt het tekstbericht gestuurd naar de Outlook-inbox van de verzender. Gebruikers kunnen lange tekstberichten intypen die automatisch worden opgebroken in berichten met de goede grootte voordat ze verstuurd worden.

Microsoft heeft nog niet bekend gemaakt wat de kosten zijn voor het versturen van sms-berichten in Outlook 2007.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten