SMS-lek Windows Phone 7 bevestigd door Microsoft

© CIDimport

SMS-lek Windows Phone 7 bevestigd door Microsoft

Geplaatst: 14 december 2011 - 10:38

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:46

Redactie ID.nl

Gisteren kwam aan het licht dat Windows Phone 7 via een sms-aanval te saboteren is.

De aanval zorgt voor een herstart van het toestel waarna de berichtendienst niet meer werkt. Alleen een complete reset waarbij je al je gegevens en apps kwijtraakt, biedt dan nog uitkomst.

De aanval bestaat uit het versturen van een simpel sms-je naar een Windows Phone 7-gebruiker. Ook via een Facebook chat-bericht of Windows Live Messenger-berichtje is de bug te activeren. Niet alleen de berichten-hub wordt uitgeschakeld, ook wanneer je een vriend als ‘live tile’ op je toestel zet en de tile wordt vernieuwd door een berichtje van die vriend op Facebook, dan loopt het toestel vast. Dit is nog wel te omzeilen door snel de tegel weg te halen na het opstarten voordat het omdraait (refresht) met de nieuwe content.

Sms-malaise niet alleen voor Windows Phone

Niet alleen Windows Phone 7 heeft problemen met sms-jes, ook Android en iPhone hebben last gehad van sms-bugs waarbij de aanvaller de iPhone compleet over kon nemen, bij Android zorgde de bug ervoor dat het toestel offline ging.

Reactie Microsoft

Microsoft reageert bij monde van Greg Sullivan als volgt: “We weten van het probleem en ons ontwikkelteam onderzoekt het momenteel. Wanneer we meer informatie hebben, zullen we de benodigde maatregelingen nemen om onze klanten te beschermen.”

WinRumor heeft niet uit de doeken gedaan hoe de aanval precies is uit te voeren, zodat er nog geen misbruik van gemaakt kan worden en Microsoft nog even de tijd heeft om aan een oplossing te werken.

[Via: WinRumors]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten