Sms-sen voor de mooiste wagen in het corso

© CIDimport

Sms-sen voor de mooiste wagen in het corso

Geplaatst: 29 maart 2006 - 10:03

Aangepast: 19 september 2022 - 13:14

Redactie ID.nl

Voor het eerst sinds het sms-en wordt gebruikt om te stemmen (denk: Idols. Denk: Dancing with the stars, enzovoorts), zal dit fenomeen ook toegepast gaan worden bij de komende editie van het Bloemencorso van de Bollenstreek. Het corso zal plaatsvinden op 21 en 22 april aanstaande.Het is voor het eerst dat KPN voor een dergelijke grootschalige buiten-manifestatie een sms-actie op touw zet.

Sms-sen voor de mooiste wagen in het corso

Voor het eerst sinds het sms-en wordt gebruikt om te stemmen (denk: Idols. Denk: Dancing with the stars, enzovoorts), zal dit fenomeen ook toegepast gaan worden bij de komende editie van het Bloemencorso van de Bollenstreek. Het corso zal plaatsvinden op 21 en 22 april aanstaande.

Het is voor het eerst dat KPN voor een dergelijke grootschalige buiten-manifestatie een sms-actie op touw zet. Eerder is al proefgedraaid bij de carnavalsoptocht in het Brabantse Dongen. In geval van het Bloemencorso gaat het dan dus om de favoriete praalwagen, waarmee dan tevens de zogenoemde publieksprijs een andere invulling krijgt. Tot vorig jaar werd de praalwagen die voor de publieksprijs in aanmerking kwam namelijk uitgekozen door een select gezelschap, zoals bijvoorbeeld de wethouders uit de dorpen waar het corso doorheen rijdt. Nu heeft het publiek zelf een stem. De toeschouwers hoeven alleen maar het nummer van hun favoriete praalwagen in te toetsen (bijvoorbeeld wagen 3) en sms-en dat vervolgens naar nummer 7227. De actie start op vrijdag 21 april als de praalwagens nog in de Klinkenberghallen in Sassenheim bezichtigd kunnen worden en eindigt zondagavond als de praalwagens in Haarlem staan. Enkele uren later is de uitslag dan bekend.
Door het uitbrengen van een stem via sms hebben de toeschouwers niet alleen invloed op de keuze van de praalwagen die de publieksprijs krijgt toebedeeld, maar steunt men ook financieel het Bloemencorso. Iedereen die een sms zendt betaalt daarvoor het geldende sms-tarief. Men krijgt vervolgens antwoord met het bericht: “Bedankt voor uw stem, u steunt hiermee het Bloemencorso”. Voor dat bericht wordt negentig cent betaald en de helft van dat bedrag gaat naar het Bloemencorso.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten