Snapchat gaat journalistieke content aanbieden 2015-01-28T09:14:53

Facebook lanceert afgeslankte app Facebook Lite

Negatieve tweets zijn slecht voor je hart

Snapchat gaat journalistieke content aanbieden

Snapchat gaat journalistieke content aanbieden

Snapchat gaat binnenkort journalistieke content aanbieden binnen zijn app. Het zou gaan om content van ESPN, CNN, National Geographic, Vice en Yahoo. Deze content krijgt zijn eigen ruimte binnen de app onder het kopje ‘Discover’.

Dat ontdekte de New York Times op basis van anonieme bronnen.
 

Journalistieke weg

Met het idee van ‘Discover’ slaat Snapchat een geheel nieuwe weg in. Het wil verschillende vormen van content gaan aanbieden met behulp van de hierboven genoemde platformen. Het zou gaan om het aanbieden van artikelen, video’s en foto’s die speciaal voor de app worden aangepast.
 

Verdienmodel

Met de introductie van deze content bouwt Snapchat ook een mogelijk verdienmodel op. Zo hebben de aanbieders de mogelijkheid om tussen de content door advertenties te tonen. De inkomsten van deze advertenties kan vervolgens gedeeld worden tussen Snapchat en de aanbieders, wat het adverteren binnen Snapchat heel aantrekkelijk maakt zijn de gebruikers van de app. Zo is de helft van de gebruikers jonger dan 18 jaar, die anders moeilijk te bereiken zijn met advertenties.
 

De app is sinds dinsdag te updaten met de nieuwe functie 'Discover'.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord