Snapchat sluit zich aan bij anti-terreurinitiatief 2017-08-01T12:44:30

Niet alleen typen, maar ook tekenen met de Lenovo Yoga 910

Cellularline lanceert smartphone-houders voor onderweg

Snapchat sluit zich aan bij anti-terreurinitiatief

Snapchat sluit zich aan bij anti-terreurinitiatief

Internetgiganten vechten elkaar normaal gesproken de tent uit om gebruikers en marktaandeel. Toch slaan een aantal bedrijven nu de handen in elkaar om terrorisme te bevechten.

Eind juni richtten Facebook, Microsoft, Twitter en YouTube het Global Internet Forum to Counter Terrorism (GIFCT) op. Vandaag blijkt dat ook Snap Inc, het bedrijf achter Snapchat, zicht aansluit bij dit initiatief.

Wat gaan ze doen?

Het forum heeft zichzelf drie kerntaken gesteld: creëren en verbeteren van technische oplossing, doen van onderzoek en het delen van kennis.

Hoewel het opsporen van ongewenste content redelijk geautomatiseerd is, komen er toch nog altijd veel mensen handen (en ogen) bij kijken. Via een gedeelde database wordt ongewenste content uitgewisseld tussen de bedrijven. Zo wordt bijvoorbeeld een foto die eerder door Facebook als ongepast werd gemarkeerd, geweerd wanneer je die op Twitter wilt plaatsen.

Verder werkt de organisatie, samen met onder meer met de anti-terreurafdeling van de VN Veiligheidsraad, aan het delen van kennis met kleinere bedrijven. Op deze manier kunnen ook de kleine internetbedrijven terrorisme bestrijden, terwijl ze meeliften op de capaciteiten van het GIFCT.

Vandaag komt het GIFCT voor het eerst bij elkaar. Vertegenwoordigers van bedrijven, overheden en andere organisaties zullen de bijeenkomst bijwonen. In een eerder bericht schreven we al over wat de individuele bedrijven ondernemen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord