Snapchat sluit zich aan bij anti-terreurinitiatief

© CIDimport

Snapchat sluit zich aan bij anti-terreurinitiatief

Geplaatst: 1 augustus 2017 - 08:54

Aangepast: 26 augustus 2022 - 17:07

Redactie ID.nl

Internetgiganten vechten elkaar normaal gesproken de tent uit om gebruikers en marktaandeel. Toch slaan een aantal bedrijven nu de handen in elkaar om terrorisme te bevechten.

Eind juni richtten Facebook, Microsoft, Twitter en YouTube het Global Internet Forum to Counter Terrorism (GIFCT) op. Vandaag blijkt dat ook Snap Inc, het bedrijf achter Snapchat, zicht aansluit bij dit initiatief.

Wat gaan ze doen?

Het forum heeft zichzelf drie kerntaken gesteld: creëren en verbeteren van technische oplossing, doen van onderzoek en het delen van kennis.

Hoewel het opsporen van ongewenste content redelijk geautomatiseerd is, komen er toch nog altijd veel mensen handen (en ogen) bij kijken. Via een gedeelde database wordt ongewenste content uitgewisseld tussen de bedrijven. Zo wordt bijvoorbeeld een foto die eerder door Facebook als ongepast werd gemarkeerd, geweerd wanneer je die op Twitter wilt plaatsen.

Verder werkt de organisatie, samen met onder meer met de anti-terreurafdeling van de VN Veiligheidsraad, aan het delen van kennis met kleinere bedrijven. Op deze manier kunnen ook de kleine internetbedrijven terrorisme bestrijden, terwijl ze meeliften op de capaciteiten van het GIFCT.

Vandaag komt het GIFCT voor het eerst bij elkaar. Vertegenwoordigers van bedrijven, overheden en andere organisaties zullen de bijeenkomst bijwonen. In een eerder bericht schreven we al over wat de individuele bedrijven ondernemen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten