Snellere updates voor navigatiesystemen 2013-11-04T15:47:41

Windows Blue heeft ook geen Startknop

KPN maakt WensApp voor Facebook

Snellere updates voor navigatiesystemen

Snellere updates voor navigatiesystemen

Vanaf 1 januari 2013 zal de Staatscourant verkeersbesluiten elektronisch bekendmaken. Dit betekent dat weggebruikers sneller informatie over wegaanpassingen zullen ontvangen via hun navigatiesystemen of routeplanners. Dat is bijvoorbeeld erg handig als er opeens ergens een inrijverbod is, of als de snelheidslimiet is gewijzigd.

Doordat belangrijke verkeersbesluiten nu elektronisch bekend worden gemaakt kunnen aanbieders van routeplanners en navigatiesystemen sneller deze informatie verwerken. Op dit moment publiceren de 434 Nederlandse wegbeheerders hun wijzigingen in tientallen lokale dag- en weekbladen, waardoor het verzamelen en verwerken van de wijzigingen een hels karwei is voor de kaartenmakers. Ook kunnen weggebruikers niet volledig vertrouwen op de informatie die hun navigatiesysteem geeft.

De belangrijke weggegevens worden vanaf 1 januari aanstaande gestandaardiseerd en digitaal aangeboden via Staatscourant.nl. Hiermee kunnen de weggegevens als een inrijverbod, de aanpassing van de snelheidslimiet of invoering van een milieuzone sneller worden doorgevoerd door de kaartenmakers. Zo kan bijvoorbeeld worden voorkomen dat een vrachtwagen door het navigatiesysteem door een milieuzone wordt gedirigeerd.

Bijkomend voordeel voor de wegbeheerders is dat elektronische publicatie veel goedkoper is. Zij besparen 1 miljoen euro per jaar aan publicatiekosten.

Bron: Ministerie van Infrastructuur en Milieu


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord