Social network spam neemt toe 2013-11-04T16:40:44

Thornton geeft gamers schuld van slechte films

Jobs niet blij met speelgoedversie van hemzelf

Social network spam neemt toe

Social network spam neemt toe

Volgens een internationaal onderzoek van F-Secure is ‘social network spam’ voor één op drie Facebook-gebruikers een probleem: 78% denkt dat spam een probleem op de site is, en 49% geeft aa

Volgens een internationaal onderzoek van F-Secure is ‘social network spam’ voor één op drie Facebook-gebruikers een probleem: 78% denkt dat spam een probleem op de site is, en 49% geeft aan vaak iets in hun newsfeeds te vinden wat op spam lijkt.

De spamgroei op sociale netwerken wordt veroorzaakt door zowel spam-applicaties als nepprofielen. De applicaties bevorderen virale concepten zoals de Facebook ‘Dislike'-knop, die door 12% van de Facebook-gebruikers werd geprobeerd, of de mogelijkheid om te zien wie jouw profiel heeft bekeken (door 20% geprobeerd). Wanneer een Facebook-gebruiker de spam-applicatie heeft geactiveerd, wordt dit meteen gedeeld met alle vrienden waardoor het bedrog kan ontstaan.

De namaakprofielen maken meestal gebruik van een verleidelijke, jonge dame. Veelal kennen de profielen frequente updates en bouwen in een maandenlange aanloop grote vriendenlijst op voordat zij spam beginnen te verspreiden, meestal voor ‘volwassen' sites.

Facebook heeft onlangs een aantal stappen genomen om spam te verwijderen, waaronder juridische actie tegen spammers en verbeteringen op de site waar je spam kunt aangeven, alsmede een spam-filter voor zakelijke pagina's.

Een voordehandliggende tip is om enkel mensen uit te nodigen die je ook daadwerkelijk kent voordat je onbewust een spammer toelaat tot je vriendenlijst.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord