Sociale netwerken slecht voor milieu

© CIDimport

Sociale netwerken slecht voor milieu

Geplaatst: 6 juni 2011 - 13:32

Aangepast: 27 augustus 2022 - 09:13

Redactie ID.nl

 De ‘groene’ politieke partijen in Canada beweren dat het internet te veel koolstofdioxide produceert.

 De ‘groene’ politieke partijen in Canada beweren dat het internet te veel koolstofdioxide produceert. Eén keer zoeken op Google zou één tot tien gram koolstofdioxide produceren.

 Per dag worden er 60 miljoen Facebook updates gemaakt, 50 miljoen tweets geplaatst en 250 miljard e-mails verzonden. Volgens Mohamed Cheriet, milieuvriendelijk IT expert en professor aan de Ecole de Technologie Superieure (ETS) in Montreal, is door het intensieve gebruik van Facebook, twitter en e-mail het internet één van de snelstgroeiende bronnen van koolstofdioxide-uitstoot.

 Internet verbruikt meer stroom dan Duitsland

 Het internet verbruikt zo’n twee tot drie procent van de wereld elektriciteit en staat daarmee hoger op de verbruikslijst dan India en Duitsland. Het grootste deel van de stroom wordt gebruikt door de server farms en datacentra. 

 Internet op hete kolen

Apple wil een iDataCenter van 46.000 vierkante meter in North Carolina openen. Dit Apple gebouw zal zo’n 100 megawatts aan stroom nodig hebben, vergelijkbaar met 100.000 huizen. Ook Google heeft een enorm data centrum in deze staat. Volgens Greenpeace wordt de stroom in North Carolina volledig opgewekt door kolen en is het dus niet milieuvriendelijk.Apple kwam door deze beslissing dan ook slecht uit een rapport van Greenpeace dat onlangs werd opgesteld.

[Via: TechEye]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten