Software herkent mensen aan loopje

© CIDimport

Software herkent mensen aan loopje

Geplaatst: 19 september 2011 - 11:15

Aangepast: 27 augustus 2022 - 08:28

Redactie ID.nl

Voetstappen zijn net zo uniek als vingerafdrukken volgens Todd Paraky van de Shinshu Universiteit in Japan. Hij claimt dat hij met zijn software 99,8% van de mensen aan zijn/haar loopje kan herkennen.

Gezichtsherkenning begint steeds populairder te worden, Facebook is daar bijvoorbeeld ook al mee bezig maar iemand herkennen aan hoe hij/zij loopt, kenden we nog niet. Pataky liet mensen over een drukgevoelige ondergrond lopen en nam 10 stappen over een afstand van een halve meter per persoon op. Hierbij werd gekeken naar de druk die werd uitoefend op de grond en hoe die verdeeld werd. Van de 104 testpersonen werden er 1040 voetstappen opgenomen waarna een algoritme in de computer werd getraind op basis van die informatie. Het resultaat was een score van 99,8%, slechts 3 voetstappen werden aan de verkeerde persoon toegewezen.

Uniek voetvolk

Mensen met dezelfde schoenmaat en vorm van de voet, zullen toch op een unieke manier de druk verdelen. De sensors kosten zo’n $20.000 en zouden bijvoorbeeld prima gebruikt kunnen worden voor beveiliging op vliegvelden maar dan zullen de schoenen wel uit moeten. Ook in de medische wereld kan het worden gebruikt om voetgerelateerde ziekten te herkennen.

Zelfs zonder de 20.000 dollar kostende sensoren, kunnen wij in ieder geval met 100% zekerheid John Cleese herkennen aan zijn loopje:

[Via: NetScientist]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten