Solar Roadways is écht de weg van de toekomst

© CIDimport

Solar Roadways is écht de weg van de toekomst

Geplaatst: 13 mei 2014 - 08:55

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:35

Redactie ID.nl

De snelweg van Daan Roosegaarde zag er best mooi uit, maar Solar Roadways brengt de snelweg pas echt naar een hoger niveau. Het bedrijf stelt dat de aarde prachtig is, maar dat we haar met onze infrastructuur en transport behoorlijk vervuilen. Dat kan anders, met een weg gemaakt van zonnepanelen.

Onze wegen hebben nu nog regelmatig onderhoud nodig, we kampen met smog, gaten in de weg en oponthoud door onderhoud aan de infrastructuur. De bedenkers van Solar Roadways zijn ervan overtuigd dat dit anders kan. Een weg gemaakt van zonnepanelen, die de zwaarste trucks kan houden zonder daar schade van te ondervinden. Deze Solar Road Panels kunnen geïnstalleerd worden op wegen, parkeerplaatsen, inritten, stoepen, fietspaden en zelfs op speelplaatsen. Elk oppervlak waar de zon op schijnt volstaat. En deze weg verdient zichzelf ook nog eens terug, door het opwekken van elektriciteit.

Solar Roadways is écht de weg van de toekomst-16004633

© CIDimport

Energie opwekken

Dat is niet alles: deze wegen kunnen ook opwarmen, waardoor ze sneeuw- en ijsvrij blijven en LED-verlichting kan worden gebruikt voor wegbelijning en wegmarkering. EVs kunnen energie van de zon opslaan en zouden door middel van inductie auto’s op kunnen laden terwijl ze rijden. Om het project verder te kunnen ontwikkelen en om het uiteindelijk op de markt te krijgen hebben bedenkers Scott en Julie een Indiegogo-project gestart. Ze hopen hiermee 1 miljoen dollar op te halen, zodat ze de wegen uiteindelijk ook echt kunnen gaan ontwikkelen.  

Wil je meer informatie over de snelweg? Bekijk dan deze filmpjes:

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten